In Monitorul Oficial, Partea I nr. 732 din 26 iulie 2021 a fost publicata Legea nr. 221/2021 pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Noul act normativ prevede acordarea de zile libere angajatilor care se vaccineaza impotriva Covid-19, astfel:

  • cate o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul angajatilor din sistemul public si privat;
  • cate o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul elevilor si studentilor;
  • cate o zi de permisie, pentru fiecare doza de vaccin efectuata, in cazul cadrelor militare in activitate si al soldatilor si gradatilor profesionisti.

De asemenea, beneficiaza de aceste drepturi si unul dintre parinti sau reprezentantul legal al copilului cu varsta de pana la 18 ani, precum si al persoanei cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani, in ziua vaccinarii copilului, respectiv a persoanei cu dizabilitati.

Drepturile se acorda pe baza adeverintei de vaccinare eliberate potrivit legii. In situatia in care ziua libera coincide cu ziua vaccinarii, persoanele prevazute au obligatia depunerii adeverintei de vaccinare in prima zi lucratoare de la vaccinare.

Angajatorii pot fi exonerati de la aceasta obligatie doar daca organizeaza centre proprii de vaccinare. In acest fel salariatii se vor putea vaccina la munca. Astfel, toate prevederile legale susmentionate nu se aplică pentru salariaţii şi cadrele militare în situaţia în care sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Daca opteaza pentru aceasta varianta, angajatorii trebuie sa identifice un spatiu de vaccinare care sa fie in conformitate cu normele igienico-sanitare si sa asigure frigidere in care sa fie pastrate dozele de vaccin.

In orice caz, pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajații trebuie să informeze angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității.

Este important de mentionat faptul ca prevederile se aplică doar în cazul vaccinurilor anti COVID-19, fiind o prevedere bazată pe modificarea legii 55/2020 privind unele măsuri pentru combaterea şi prevenirea pandemiei COVID.

Raporturile de muncă ocupă un rol semnificativ la nivel individual, dar şi colectiv, reprezentând matricea care stă la baza oricărui sistem economic şi, de ce nu, social, fiind o componentă indispensabilă societății.

În acest sens, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera asistenta juridica si reprezentare la standarde inalte profesionale pentru solutionarea diferendelor dintre angajatori si angajati si totodata sprijinim clienții nostri în problem precum redactarea, modificarea, încetarea contractelor individuale şi/sau colective de muncă, adaptând conținutul acestora prevederilor legale în vigoare si vointei partilor.