Domenii si Expertiza. Servicii

DREPTUL AFACERILOR

Dreptul afacerilor reprezinta un aspect fundamental al oricarei economii din zilele noastre iar asistenta specializata a unui avocat, inca din fazele incipiente ale afacerii este strict necesara. OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat va ofera spijinul necesar in cadrul negocierilor, intocmirea profesionista a documentelor, precum si consultanta in luarea unor decizii optime in functie de specificul activitatii clientilor dar si in evaluarea riscurilor afacerilor acestora.

Din cauza insecuritatii juridice generate de evolutia schimbarilor legislative cat si a faptului ca regulile concurentei si a conduitei loiale nu sunt respectate intotdeauna pe piata afacerilor, un avocat profesionist pentru piata afacerilor trebuie sa fie permanent conectat cu toate schimbarile care ar putea pune in pericol situatia afacerilor unui client.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat s-a implicat de-a lungul timpului in problem legate de viata societatilor comerciale si de activitatea specifica a acestora, oferind servicii profesionale precum:

 • Consultanta si asistenta privind infiintarea, functionarea, dizolvarea si lichidarea societatilor comerciale; infiintarea de filiale, sucursale, puncte de lucru, reprezentante;
 • Asistenta specializata in fuziuni si achizitii (M&A – Mergers and Aquisition);
 • Intocmirea de documente juridice: acte constitutive; acte aditionale, hotarari ale adunarilor generale, procese verbale, registre actionari, decizii ale Consiliului de Administratie etc;
 • Asistenta in pregatirea adunarilor generale ale actionarilor si sedintelor consiliului de administratie; asistenta in emiterea de actiuni, a ofertelor, majorarilor sau diminuarilor de capital;
 • Reprezentare in fata Registrului Comertului;
 • Infiintarea de asociatii si fundatii.
 • Litigii comerciale, proceduri de insolventa.

Prin avocatii sai, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera o gama larga de servicii de asistenta juridica unor mari investitori straini. Datorita experientei sale in finalizarea, cu succes, a unor tranzactii importante si sofisticate OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat este una dintre cele mai bine vazute si apreciate firme de avocatura din Romania, prin cunoasterea detaliata a problemelor intampinate de investitorii straini in Romania si o profunda intelegere a pietei romanesti.

Astfel, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat acorda asistenta si consultanta diverselor companii straine in vederea infiintarii de filiale si sucursale si consultanta in dezvoltarea si/sau restructurarea afacerilor. De asemenea, Cabinetul nostru de Avocatura, prin intermediul unei echipe tinere, dinamice, de profesionisti, ofera intreaga gama de servicii de care un investitor din afara tarii are nevoie in cadrul unei investitii si in toate etapele acesteia: consultanta privind tipurile de investitii, consiliere in dezvoltarea portofoliilor de investitii, negocierea cu partenerii contractuali, sprijin in valorificarea activelor, sprijin in vanzarea unor proiecte finalizate sau care urmeaza sa fie realizate. Prin urmare, asiguram eficient securitatea tranzactiilor intervalul de timp stabilit si in conditii de risc scazute.

Serviciile juridice din domeniul dreptului afacerilor, oferite de OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat, se adreseaza atat startup-urilor existente cat si anterprenorilor care doresc sa porneasca pe acest drum. Avocatii Cabinetului nostru de avocatura se axeaza pe preventie juridica, care vine in sprijinul companiilor aflate la inceput de drum in vederea eliminarii riscurilor de a pierde timp si bani in dispute nedorite.

Serviciile juridice ale OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat acopera in acest domeniu urmatoarele aspecte principale:

 • Alegerea formei de organizare;
 • Stabilirea cadrului legal al activitatii si distributia partilor sociale/actiunilor;
 • Consultanta in procesul de angajare si in colaborarea cu partenerii;
 • Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala – copyright, marci, desene, inventii, etc.;
 • Prevenirea conflictelor si a litigiilor.

Scopul avocatilor OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat in domeniul afacerilor si a dreptului comercial este de a proteja interesele persoanelor fizice si juridice, asigurand dezvoltarea si implementarea de solutii care au aplicabilitate atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Abordarea noastra este nu este sa fim simpli juristi, ci partenerii de incredere care protejeaza afacerea clientului nostru pe termen lung.

Avand o experienta juridica relevanta si indelungata, avocatii OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat lucreaza dupa principii solide si etica profesionala, fiind intr-o continua evolutie si dezvoltare profesionala, dobandind un renume pe piata din Romania.

Piata de capitalreprezinta ansamblul parghiilor, respectiv a mecanismelor, care fluidizeaza circulatia capitalurilor disponibile, dirijandu-le catre institutiile sau entitatile publice sau private solicitatoare de fonduri. Practic piata, formatul autorizat in cadrul careia sunt antrenate operatiunile de vanzare-cumparare ale instrumentelor financiare, asigura puntea de legatura dintre emitenti si investitori, asigurand un suport legal al tranzactionarii instrumentelor financiare: actiuni. Obligatiuni, fonduri de pensii, fonduri de investitii, ETF-uri (Exchange Traded Funds), certificate, warrant-uri.

Ratiunea functionarii ciclice a pietei isi gaseste fundamentul in adoptarea principiului, respectiv a comportamentului de economisire, investitorul (institutional – persoana juridica sau persoana fizică) speculand potentialul de dezvoltare al unei companii, cumparandu-i actiunile pentru a participa la afacere, ulterior vanzandu-le dupa regula nescrisa a pietei de capital „Cumpara ieftin si vinde scump”, sporandu-si astfel resursele financiare dar si atragand asupra sa riscuri pe care OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat va ajuta sa le evitati sau gestionati cu responsabilitate si usurinta.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat, vine în întâmpinarea clientilor cu suport juridic, consultanta şi asistenta în cadrul procedurilor de listare, retragere de pe piaţă, respectiv de închidere a societăţilor comerciale, precum şi în achiziţia de valori mobiliare, finanţare prin domeniul pieţei de capital, oferte publice primare, asistenta juridica privind înfiinţarea şi licenţierea societăţilor de brokeraj.

Un alt punct forte al OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat este acela de a instrumenta emisiunea de actiuni, obligatiuni si alte valori mobiliare, consultanta privind plasamentele private si publice si contractele specifice activitatii de intermediere.

PIATA DE CAPITAL

FUZIUNI SI ACHIZITII

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat asigura juridica specializata in tranzactii complexe de fuziuni si divizari, incepand de la structurarea proiectelor, pregatirea, negocierea si semnarea documentelor premergatoare tranzactiei, efectuarea oricarui tip de audit juridic „due diligence”, pregatirea si negocierea documentelor tranzactiei si implementarea post-finalizare a proiectelor.

Astfel, Cabinetul nostru de avocatura va poate furniza servicii integrate ce acopera toate aspectele M&A aferente acestor tipuri de tranzactii. Suntem alaturi de clientii nostri incepand cu etapele initiale de constituire a societatii, pe durata organizarii si desfasurarii activitatii si pana la fuziuni, achizitii si preluari ale controlului. Suntem parteneri de incredere avand toata expertiza necesara pentru a face fata oricaror provocari.

In concret, echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat asigura servicii juridice specializate in scopul evaluarii elementelor fundamentale de natura societara/corporativa, imobiliara, contacte comerciale, diverse acorduri/licentieri, concurenta si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala. Totodata, auditul juridic va evalua criteriile si cerintele de restructurare, structura actionariatului, autorizari, acolo unde este cazul, aspecte fiscale. Pe parcursul derularii tranzactiilor realizam si negociem documentele tranzactiei si documentele auxiliare.

De asemenea, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat asigura schimbul de informatii intre toate partile implicate in tranzactie si garantam ca tranzactiile sunt realizate in intervalul de timp planificat si in conformitate cu criteriile de calitate stabilite.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera consultanta in tranzactii pentru guverne, agentii de privatizare, companii detinute de stat si companii private, interesate sa participe la procese de privatizare.

Avocatii echipei noastre ofera sprijin si asistenta pentru revizuirea planului de afaceri si realizarea evaluarilor, intocmirea completa a documentatiei, document de prezentare, anunt, documente de privatizare etc., in scopul privatizarii si sprijin in procesul de aprobare. Prin urmare, specialistii nostri vor elaborarea planul de privatizare și a strategiei de privatizare, cu structurile de tranzactie recomandate.

De asemenea, echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat va realiza evaluarea ofertelor neangajante si a aspectelor non-financiare si va asigura organizarea si desfasurarea negocierilor cu investitorii, asistarea autoritatilor in semnarea documentelor de tranzactionare si pregatirea documentatiei in scopuri de reglementare.

PRIVATIZARE

REORGANIZARE JUDICIARA, LICHIDARE, FALIMENTE

Echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera asistenta juridica si reprezentare in toate aspectele legate de recuperarea creantelor, inclusiv etapa de pre-insolventa, procedurile de prevenire si insolvabilitatea judiciara, procedurile de reorganizare si faliment, atat pentru creditori, cat si pentru debitori.

Serviciile juridice oferite de OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat constau in:

 • asistenta in completarea cererilor de insolventa;
 • oferirea de consultanta privind strategiile menite sa asigure colectarea maxima a datoriilor pentru creditor;
 • reprezentarea in fata adunarilor creditorilor si a comitetelor creditorilor;
 • evaluarea fezabilitatii juridice a planurilor de reorganizare;
 • reprezentareain fata judecatorului-sindic si a instantelor superioare in toate litigiile legate de procedurile de insolventa, reorganizare și faliment.

In contextul infam al circumstantelor economice si al cadrului de reglementare in continua schimbare, proiectele bancare de astazi necesita un amestec de rigoare intelectuala, flexibilitate, cunostinte juridice si expertiză financiara si de afaceri.

Pentru a indeplini aceste cerinte ridicate ale pietei, practica bancara a OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat reuneste o echipa interdisciplinara de avocati competitivi, care au fost implicati intr-o gama larga de tranzactii financiare si care sunt familiarizati cu activitatea de zi cu zi bancilor romane. Clientii au incredere în avocatii nostri in finante pentru a lua o abordare sofisticata, dar simpla si practica pentru a-si atinge obiectivele. Acestia sunt instrumentul perfect pentru a intocmi studii de fezabilitate si rapoarte de due-dilligence, operatiuni de leasing intern si extern inclusiv facilitati de credit si proiecte de finantare pentru imprumuturi.

Asadar, echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat vine in suportul clientilor cu consultanta privind obtinerea de credite garantate si sigure, de finantari in valuta, finantari imobiliare, sustinere si reprezentare in litigiile bancare si arbritaj, executarea garantiilor bancare si a instrumentelor de plata.

DREPT BANCAR

CONCURENTA

Luand in considerare dinamica dreptului concurentei si diversele probleme care pot aparea la semnarea diverselor acorduri comerciale, in cadrul procedurilor de absorbtie/contopire, precum şi cele legate de abuzul de poziţia dominantă pe piaţă, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatva ofera solutii eficienta si o conformare stricta cu regulile de concurenta.

Pentru echipa noastra, noile cerinţe şi iniţiative a autorităţilor cu competenta in domeniu, ce pot avea impact asupra afacerii clientilor, reprezinta o preocupare permanenta, avocatii nostri oferind informari periodice clientilor cu privire la schimbarile in legislatie si practica aplicarii acestei.

Astfel, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatofera consultanta in legatura cu prevederile legislatiei romanesti si europene in materia concurentei, audit juridic a operatiunilor specifice realizate de clienti din perspectiva normelor de concurenta aplicabile, notificari sau obtinerea de aprobari din partea autoritatii de concurenta, identificarea clauzelor cu potential efect anticoncurential, reprezentarea in fata autoritatilor cu atributii in supravegherea si sanctionarea practicilor anticoncurentiale (Consiliul Concurentei etc.), litigii privind contestarea deciziilor emise de Consiliul Concurentei pentru anularea acestora sau reducerea cuantumului amenzii, reprezentare si asistare pe durata procedurilor de investigatie/inspectie derulate de Consiliul Concurentei.

Activitatea OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat are la baza o vasta experienta in ceea ce priveste consultanta si asistenta in domeniul legislatiei privind societatile comerciale si dreptul afacerilor in general. Din cauza complexitatii raporturilor de afaceri, asistenta specializata a unui avocat, inca din fazele incipiente ale afacerii este strict necesara.

Un avocat drept comercial va ofera spijinul necesar in cadrul negocierilor, intocmirea profesionista a documentelor, precum si consultanta in luarea unor decizii optime si in functie de specificul activitatii clientilor dar si in evaluarea riscurilor afacerilor acestora.

In mod concret, echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat va ofera urmatoarele servicii juridice:

 • Analize si rapoarte de due-dilligence – audit juridic pentru afacerea dumneavoastra;
 • Consultanta si asistenta privind infiintarea, functionarea, dizolvarea, lichidarea, fuziunea si divizarea societatilor comerciale; infiintarea de filiale, sucursale, puncte de lucru, reprezentante;
 • Intocmirea de documente juridice: acte constitutive; acte aditionale, hotarari ale adunarilor generale, procese verbale, registre actionari, decizii ale Consiliului de Administratie;
 • Asistenta in pregatirea adunarilor generale ale actionarilor si sedintelor consiliului de administratie, emiterii de actiuni, ofertelor, majorarilor sau diminuarilor de capital;
 • Indeplinirea tuturor formalitatilor privind inmatricularea societatilor si inscrierea de mentiuni la Registrul Comertului;
 • Infiintarea de asociatii si fundatii
 • Asistenta si consultanta pentru intocmirea proiectelor, negocierea si incheierea contractelor comerciale
 • Consultanta si asistenta specializata pentru investitiilestraine.

DREPT COMERCIAL

DREPTUL TRANSPORTURILOR

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat are o vasta experienta in domeniul dreptului transporturilor, in special a transportului rutier de marfuri si persoane.

In cadrul fiecarei economii nationale, transportul de marfuri apare ca o continuare a procesului de productie inceput in celelalte ramuri prin aducerea marfurilor de la producător la consumator, asadar transportul, prin finalitatea sa economica face parte din procesul de productie a bunurilor necesare existentei. Importanta transporturilor apare, insa cu pregnanta in sfera circulatiei marfurilor intrucat face posibila efectuarea schimburilor economice prin legatura pe care o realizeaza intre producator si consumator, in consecinta activitatea de transport are trasaturi comune cu toate celelalte activitati economice.

Contractul de transport si contractul de expeditie, regimul circulatiei pe drumurile publice, regimul organizarii si efectuarii transporturilor rutiere de marfuri si persoane pe teritoriul Romaniei, precum si activitatile conexe acestora, formarea profesionala in transporturi rutiere, asigurarile, regimul de munca specific reprezinta materii juridice in care probam o experienta deosebita.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat reprezinta operatorii de transport rutier in litigiile deduse spre solutionare instantelor judecatoresti sau celor arbitrale, fara a omite posibilitatea de a le solutiona amiabil. Suntem, de asemenea, initiati in problematica juridica a transportului maritim, fluvial, aerian si feroviar, a transportului cu palete sau containerizat, a transportului multimodal, a terminalelor de transport sau a transportului prin conducte.

Se regaseste deseori in ultima vreme pe buzele juristilor, o noua ramură de drept pe care o putem denumi fara sa gresim dreptul logistic. Operatorii de logistica sunt numerosi si aportul lor la dezvoltarea schimburilor economice si a circuitului civil nu este indeajuns subliniata.

Gama larga de servicii pe care operatorii de logistica le presteaza intalneste tot atatea probleme a caror rezolvare se gaseste la intersectia mai multor ramuri de drept. OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat garanteaza operatorilor de logistica o abordare profesionista si multidisciplinara a provocarilor de ordin legal cu care se confrunta.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera servicii juridice in domeniul dreptului fiscal, un domeniu legislativ lipsit de predictibilitate si intr-o perpetua schimbare.

Cu titlu de exemplu, echipa de avocati a OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera consultanta juridica in privinta obligatiilor fiscale ale contribuabililor, in legatura cu planurile si strategiile de investitii in Romania prin raportare la prevederile legale in materie de impozit pe profit, impozite locale, impozit pe dividente etc., precum si asistarea si reprezentarea clientilor atat in fata autoritatilor fiscale, cat si a instantelor de judecata competente.

De asemenea, serviciile juridice oferite de OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat constau si in redactarea de opinii juridice cu privire la interpretarea si aplicarea prevederilor legislatiei fiscale, consultanta juridica in legatura cu stabilirea taxelor vamale, asistenta si reprezentare juridica in disputele generate de stabilirea TVA si de procedura de rambursare a acesteia, redactarea contestatiilor impotriva titlurilor de creanta fiscala si a actelor de executare silita, precum si in privinta procedurii de anulare in instanta a actelor administrative fiscale, asistenta juridica pe parcursul inspectiilor/controalelor fiscale, asistenta si reprezentare juridica in procedurile fiscale de rambursari si restituiri, precum si in orice alte litigii de natura fiscala.

DREPT FISCAL / IMPOZITE SI TAXE

AUTORITATI SI INSTITUTII PUBLICE

Consultanta juridica privind tipuri de contracte care se pot incheia de catre autoritatile si institutiile publice cu persoane fizice sau juridice (conventii civile, de drept de proprietate intelectuala, parteneriate, prestari servicii, inchiriere, coproductii etc.)

Analiza si avizarea legalitatii deciziilor emise de managerul instituitiei publice, in aspecte privind deciziile privind problemele de personal (organizare concursuri, incadrari in munca, incetarea contractelor de munca, aplicarea de sanctiuni disciplinare), deciziile privind domeniul financiar, de recuperare a debitelor, investitii, patrimoniu, achizitii publice etc.

Analiza din punct de vedere al legalitatii si elaborarea de recomandari privind organigrama, regulamentul de organizare si functionare si regulamentul intern al institutiei publice

Elaborarea de proiecte pentru orice acte cu caracter sau efect juridic intocmite in legatura cu activitatea institutiei publice

Avizarea de note si instructiuni, din punct de vedere al legalitatii, referitoare la atributiile si activitatea institutiei publice

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatofera consultanta juridica generala cu privire la diverse aspecte decurgand din relatiile de munca, precum: redactarea regulamentelor interne si a altor reglementari aplicabile la nivel de unitate, salarizarea, drepturile si obligatiile angajatorului si ale personalului, detasarea, raspunderea disciplinara si patrimoniala, aspecte legate de sanatatea si securitatea in munca, gestionarea accidentelor de munca, protectia salariatilor in cazul transferului de intreprindere etc..

Echipa Cabinetului nostru va poate asigura asistenta juridica cu privire la negocierea, incheierea, modificarea, executarea si incetarea contractelor individuale si a contractelor colective de munca, inclusiv fise de post, acorduri de confidentialitate si neconcurenta.

De asemenea, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatofera asistenta juridica specializata in procedurile de cercetare disciplinara,  si procedurile de concediere individuala sau colectiva iar in ceea ce priveste litigiile, oferim asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata atat pentru salariati cat si pentru angajatori in probleme ce vizeaza validitatea si executarea contractului colectiv de munca.

DREPTUL MUNCII

PROPRIETATE INTELECTUALA

Domeniul de expertiza al specialistilor nostri din cadrul OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatcuprinde toate aspectele legale ale propietatii intelectuale, iar activitatea lor este apreciata in mare masură pentru cunoasterea profunda a acestui domeniu specializat, pentru comunicarea eficienta cu autoritatile si instantele competente, precum si pentru colaborarea rapida si eficienta cu clientii.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocatva ofera consultanta si asistenta in legatura cu:

 • Drepturile de proprietate intelectuala (drepturile de autor, brevetele, marcile comerciale, desenul industrial, modelele de utilitate);
 • Cererea de anulare a titlurilor de proprietate industrială (brevete, marci comerciale, desene sau modele industriale, modele de utilitate);
 • Litigii privind concurența neloiala prin marci, logouri, promovare, ambalare si publicitate confuziv similare;
 • Litigiile bazate pe contracte de confidentialitate, contracte de cesiune sau de licențiere;
 • Cereri de defăimare prin acuzații de plagiat;
 • Litigii cu angajatii in ceea ce priveste drepturile de autor si drepturile de proprietate industriala in lucrari de inchiriat;
 • Asistenta juridica si reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci in procesul de inregistrare a proprietatilor industriale: solicitare, inregistrare, opozitie, reexaminare (brevete, marci, desene industriale, modele de utilitate);
 • Asistenta juridica in procedurile privind invaliditatea marcilor comunitare sau a desenelor sau modelelor industriale;
 • Asistenta juridica in ceea ce priveste inregistrarea numelor de domenii pe Internet, inclusiv numele de domenii in litigiu;
 • Contracte de atribuire si licentiere (brevete, marci comerciale, drepturi de autor, secrete comerciale, modele de utilitate);
 • Acorduri de confidentialitate;
 • Contracte de cercetare;
 • Contracte de munca cu angajatii insarcinati cu crearea de produse software, inventii, circuite integrate, alte domenii de activitate in regim de lucru pentru angajare;
 • Reprezentarea juridica si asistarea asociatiilor utilizatorilor sau a asociatiilor colective de administrare a drepturilor de autor in negocierea si solutionarea litigiilor cu privire la remuneratia care trebuie platită intre ele;
 • Asistenta juridica si reprezentare in fata Consiliului National al Audiovizualului in ceea ce priveste difuzarea anumitor spoturi publicitare TV;
 • Asistenta juridica si reprezentare in obtinerea licentelor audiovizuale.

Avocatii OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera servicii juridice rapide si eficiente, acoperind toata gama de proceduri specifice domeniului de Real Estate. Serviciile legale pe care le oferim in vederea asigurarii securitatii juridice a tranzactiilor imobiliare constau in:

 • Rapoarte de due diligence (analiza documentelor de proprietate), respectiv verificarea actelor de dobandire, a extraselor de carte funciara – verificarea regimului tehnic si juridic al imobilului la autoritatile competente, a situatiei juridice a imobilului etc., consulanta juridica privind oportunitatea construirii, vanzării, cumpararii unui imobil, identificarea riscurilor.
 • Asistenta si consultanta juridicain toate etapele implementarii proiectului imobiliar, inclusiv in etapa negocierilor, analiza necesitatii constituirii unor garantii suplimentare, analiza drepturilor si obligatiilor derivand din tranzactia imobiliara, asistenta juridica in relatia cu proiectantii, executantii si dirigintii de santier.
 • Contracte (vanzare, schimb, donatie, ipoteca), si anume verificarea si redactarea contractelor de vanzare precum si asistenta si reprezentare la negocieri in vederea eliminarii clauzelor nefavorabile clientului si a diminuării riscurilor. De asemenea, cabinetul nostru de avocatura asigura asistenta si reprezentare in fata notarului public in vederea semnarii contractului de vanzare, antecontractelor, actelor aditionale, a procurilor si a diverselor declaratii.

PROPRIETATE IMOBILIARA

PUBLICITATE

Publicitatea este un domeniu relativ vechi, ceea ce face ca promovarea produselor si serviciilor sa nu fie un lucru nou intalnit. Cu toate acestea insa, nu multi sunt cei ce inteleg exact ce inseamnă publicitatea, trecand peste partea de creativitate.

Publicitatea nu implica numai comunicarea radio sau TV, implica mass media, cu partea imperativ importanta a online-ului, implica ambalare si etichetare, concursuri si loterii, comunicari pe retele de socializare, implica drepturi de autor si drepturi de imagine.

Echipa OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat este specializata in dreptul publicitatii, oferind asistenta in toate etapele crearii unei campanii integrate, in analizarea comunicarilor comerciale, a identificarii punctelor slabe si a corectarii acestora inainte de a deveni o problema. Toata aceasta activitate se desfasoara lucrand impreuna cu clientul, cu departamentul de marketing, cu institutii de stat si private, chiar si cu organisme de autoreglementare.

Sanctiunile nerespectarii dispozitiilor legale nu sunt de ignorat, putand ajunge la amenzi si la interzicerea campaniilor publicitare. Pierderile financiare generate de astfel de sanctiuni pot fi subtantiale, imaginea unei companii fiind cartea de vizită a acesteia. Orice semn de intrebare cu privire la integritatea si etica companiei poate duce la disparitia acelei companii de pe piata romaneasca.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera reprezentare, consultanta si asistenta in fata institutiilor care supravegheaza respectarea normelor legale in domeniul publiciatii, precum Ministerul Finanţelor Publice, Consiliul National al Audiovizualului, Agentia Naţionala a Medicamentului, Consiliul Roman de Publicitate, Agenţia Natională pentru Protectia Consumatorului, etc., asigurand interfata si comunicarea dintre client si reprezentantii institutiilor, aparand interesele acestuia si oferind solutii la problemele aparute.

In aceste domenii, expertiza avocatilor OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat acopera intreagul spectru al serviciilor juridice, de la consultanta, la interpretarea legislatiei, dar si asistenta si reprezentare in litigii.

Astfel, avocatii OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera urmatoarele servicii:

 • Asistenta in fata organismelor cu atributii in domeniu: Consiliul National al Audiovizualului, Consiliul Roman pentru Publicitate etc;
 • Monitorizare legislatie in domeniul audiovizualului si contestarea sanctiunilor Consiliuliului National al Audiovizualului;
 • Consultanta de specialitate cu privire la drepturile si obligatiile ce revin furnizorilor de retele de comunicatii electronice, furnizorilor de servicii de comunicatii electronice, precum si drepturile utilizatorilor de servicii de comunicatii;
 • Consultanta juridica, asistenta si reprezentare in fata instantelor judecatoresti in materia protectiei vietii private si prelucrarii datelor cu caracter personal;
 • Negocierea si incheierea acordurilor de interconectare intre operatorii de retele publice de comunicatii, precum si a acordurilor privind furnizarea de servicii si sisteme din domeniu;
 • Negociere, redactare si asistenta la incheierea contractelor comerciale pentru livrarea de echipamente de telecomunicatii, contractelor avand ca obiect furnizarea serviciilor de telefonie, accesul la internet, linii inchiriate, transmisiuni de date si televiziune prin cablu;
 • Consultanta si asistenta juridica in vederea obtinerii de licente si autorizatii in domeniul comunicatiilor.

Domeniul Tehnologiei Informatiei este in expansiune si prin urmare intr-o continua reglementare din punct de vedere legislativ. OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat va poate oferi urmatoarele servicii juridice specializate:

 • Consultanta si asistenta juridica vizand reglementarile specifice aplicabile operatorilor economici care activeaza in comertul online;
 • Consultanta si asistenta juridica vizand reglementarile specifice din domeniul publicitatii online si platilor electronice;
 • Consultanta si asistenta privind protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala ce au ca obiect programele de calculator;
 • Elaborare si negociere contracte de licenta dezvoltare si distributiede programe de calculatorsi transfer de tehnologie.

IT / MEDIA / COMUNICATII

SPORT

In Franţa dar si in alte tari din sistemul romano-german se configurează un drept al sportului (droit du sport)ca ramura de drept distinctă. In sistemul “common law”, mai pragmatic si mai reticent la crearea de noi ramuri de drept, termenul de sport law desemnează grupul de norme aplicabile sportului amator sau profesionist, norme ce tin de dreptul muncii, drept civil sşi comercial, concurenta etc.

Acum un secol Baudry-Lacantinerie, un jurist eminent, spunea ca dreptul ramane tributar la doua stiinte: moralei, din care isi extrage noţiunea dejustsi economicului, din care isi extrage principala sursă de util. Cam pe aceste coordonate s-a configurat si “dreptul sportului”. Dreptul sportului, putem spune ca reglementeaza in spiritul principiului fondator de fair-play cu referire directa la drepturi si interese de natura oneroasa, patrimoniale dar si personal-nepatrimonale.

In acest moment, este imposibil sa nu discutam despre o realitate juridica sportiva pentru o parte semnificativa a acestei activitati intra sub incidenta normelor Uniunii Europene, conform deciziei Curtii Europene. In acest context, dreptul Sportului in Romania este o realitate imposibil de contestat de aceea OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat vine in ajutorul clientilor cu consultanta privind infiintarea, modificarea, dizolvarea structurilor sportive, servicii de consultanta specifice, ca, de exemplu, verificarea, intocmirea de proiecte, negocierea diverselor contracte incheiate cu sportivii, agentii, furnizori ori sponsori. De asemenea OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat o gama variata de metode alternative de solutionare a conflictelor.

Mai mult, Oana Livia Badea, Avocatul Titular al OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat, impreuna cu echipa de avocati de la acel moment din cadrul Cabintului, a fosti timp de 15 ani avocatul unei echipe de fotbal din Romania din LIGA I  – „DINAMO BUCURESTI”, ocupandu-se de la documentele juridice ale societatilor comerciale si organizatiilor de baza ale Clubului Fotbal Club Dinamo Bucuresti precum si ale afiliatilor, pana la operatiuni si documente in ceea ce priveste jucatorii de fotbal si actul fotbalistic.

OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat ofera asistenta juridica specializata la negocierea, redactarea si analiza contractelor de energie electrică, petrol, combustibili şi gaze. De asemenea asiguram asistenta juridica necesara pentru obtinerea de autorizatii, avize, aprobari si licente pentru desfasurarea acitivtatilor specifice acestui domeniu.

In ceea ce priveste relatia cu autoritatile de reglementare din domeniile relevante, precum ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, ANRM – Agentia Nationala pentru Resurse Minerale etc., avocatii nostri asigura reprezentare eficienta si in conformitate cu prevederile nationale si europene. Totodata, echipa noastra asigura consultanta juridica in interpretarea si punerea in aplicare a reglementarilor relevante prezente la nivel national si european.

Nu in ultimul rand, OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat asigura asistenta juridica in domeniul privatizarii pentru societatile nationale, companiile naţionale si celelalte societati din domeniul producerii, distributiei si furnizarii energiei electrice si termice, precum si din domeniul exploatarii, prelucrarii si valorificarii resurselor minerale energetice: carbune, uraniu, petrol, titei si gaze naturale.

ENERGIE & RESURSE NATURALE

SANATATE

Organizatia Mondiala a Sanatatii a propus in 1946 urmatoarea definitie pentru sanatate: „Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor”. Mai tarziu a fost inclusa in aceasta definitie si „capacitatea de a duce o viata productivă social si economic”.

In statul modern ingrijirea sanatatii este integrata in sistemul de sanatate administrat si reglementat de guverne; accesul cetatenilor la sistemul de sanatate, si deci la ingrijirea sanatatii, variaza de la o tara la alta. A stapani cel mai inalt nivel de sanatate este unul dintre drepturile fundamentale ale fiecarei fiinte, indiferent de rasa, religie, credinta politica, economica sau conditie sociala. (Constitutia Organizatiei Mondiale a Sanatatii) Dreptul la ‘cel mai inalt nivel de sanatate’ inseamna dreptul la sanatate si cuprinde serviciile de sanatate şi conditiile esentiale pentru o sanatate buna precum apa curata, hrana adecvata, salubritate si adapost. Acest drept include accesul la servicii de sanatate de bună calitate şi accesibile ca preţ, precum şi accesul la informaţii referitoare la problemele de sanatate. La fel ca si in cazul celorlalte drepturi, lipsa discriminarii sta la baza dreptului la sanatate.

Dreptul la sanatate este mentionat in mai multe instrumente pentru drepturile omului, precum Articolul 12 al Acordului internaţional asupra drepturilor economice, sociale şi culturale ale omului, sau Articolul 24 al Conventiei drepturilor copilului. In Europa, avem Articolul 13 al Cartei sociale europene.

Echipa de avocati specializati a OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat vine in ajutorul clientilor oferind urmatoarele servicii:

 • Consultanta privind sistemul public si cel privat de sanatate;
 • Intocmirea documentaţiei necesare şi efectuarea tuturor diligentelor pentru obţinerea asigurării sociale de sanatate;
 • Infiintarea de centre medicale şi spitale private;
 • Investitii în regim de partenetiat public-privat;
 • Achizitii publice;
 • Asistenta juridica in domeniul farmaceutic.

Avocatii OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat reprezinta interesele clientilor in dosare din cele mai diferite domenii de drept privat – drept comercial, drept societar, proprietate intelectuala, insolventa, dreptul muncii, drept fiscal.

Expertiza OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat in acest domeniu include analiza cazului si consilierea clientului cu privire la strategia optima, adaptarea strategiei disputei la obiectul litigiului si prevederile legale aplicabile, asistenta si reprezentare in fata instantelor; punerea in executare a hotararilor favorabile. In concret, avocatii OANA LIVIA BADEA – Cabinet de Avocat asigura urmatoarele servicii juridice in domeniul solutionarii disputelor:

 • Litigii patrimoniale intre profesionisti
 • Litigii de drept societar;
 • Litigii de drept bancar;
 • Litigii in materia asigurarilor si transporturilor;
 • Litigii legate de executari silite si recuperari de creante;
 • Insolventa si faliment: reprezentare in instanta, asistenta si/sau reprezentare in discutiile cu administratorii/lichidatorii judiciari.
 • Negocierea si redactarea de tranzactii in faza procesuala si post procesuala
 • Asistenta si reprezentare juridica in faza executarii silite.

LITIGII

CONSULTANTA JURIDICA PENTRU AUTORITATI PUBLICE

Pentru autoritatile publice, Cabinetul de Avocat OANA LIVIA BADEA poate asigura urmatoarele tipuri de servicii juridice: CONSULTANTA SPECIALIZATA IN DOMENIUL ACHIZITIILOR PUBLICE, ASISTENTA SPECIALIZATA IN DOMENIUL COMERCIAL SI SOCIETAR, ASISTENTA SPECIALIZATA IN CONTRACTE SPECIALE

CONSULTANTA SPECIALIZATA IN DOMENIUL ACHIZITIILOR PUBLICE

Achizitiile publice reprezinta unul dintre domeniile prioritare ale oricarei autoritati locale sau centrale. Acestea trebuie desfasurate intr-un cadru legal incepand cu planificarea si pregatirea procesului de achizitie publica si pana la executarea si monitorizarea contractului de achizitie publica.

Specialistii Cabinetului nostru au o vasta experienta in achizitii publice, lucrand cu o multitudine de institutii publice si oferind consultanta pentru:

• Planificarea procedurilor: pregatire/planificare, inclusiv consultarea pietei;

• Derularea procedurilor de achizitie, inclusiv achizitii directe: organizarea procedurilor – Licitatii, Negocieri cu sau fara publicare prealabila, Proceduri simplificate, Concursuri de solutii si atribuirea contractului/acordului cadru;

• Executarea si monitorizarea implementarii contractului/ acordului-cadru – postatribuire contract/ acord-cadru.

Organizarea procedurilor de achizitie publica se realizeaza urmarind respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare, pe intreaga perioada de elaborare si incarcare in SEAP a documentelor de atribuire precum si pe perioada de evaluare a ofertelor. Pe langa intocmirea dosarului de achzitie publica asiguram consultanta si redactarea documentatiei necesare in cazul eventualelor contestatii.

Avocatii Cabinetului de Avocat OANA LIVIA BADEA asigura servicii de asistenta juridica generala in legatura cu aspecte de guvernanta societara, inclusiv asistenta juridica pe durata procesului de redactare a documentelor societare, precum acte constitutive, acte aditionale la acestea si hotarari ale organismelor de conducere relevante, inclusiv ale Consiliului Director/Consiliului de Administratie, asistarea actionarilor si managerilor societatii pe parcursul adunarilor societare relevante si a consiliilor de administratie si a consiliilor directoare, elaborarea politicilor interne ale societatii si implementarea diverselor strategii pentru dezvoltarea societatii.

In concret, asiguram asistenta juridica specializata pentru reorganizare si restructurare, mutarea sediului social, inregistrare si autorizare puncte de lucru, majorare/reducere capital social, inregistrare si radiere puncte de lucru si sucursale, excludere si retragere asociati, cesiune de actiuni. De asemenea asiguram asistare si reprezentare in realizarea demersurile necesare la Oficiul Registrului Comertului pentru efectuarea inregistrarilor corespunzatoare.

ASISTENTA SPECIALIZATA IN DOMENIUL COMERCIAL SI SOCIETAR

ASISTENTA SPECIALIZATA IN CONTRACTE SPECIALE

Cabinetul de Avocat OANA LIVIA BADEA acorda asistenta juridica in toate aspectele legate de contracte, prin acoperirea unei game largi de relatii parteneriale. Experienta juridica a avocatilor firmei, inclusiv in domeniul litigiilor, ofera posibilitatea, ca, pe langa redactarea continutului obisnuit al unui contract, clauzele specifice ale acestuia sa fie adaptate celei mai bune interpretari juridice. Astfel, avocatii nostri specializati pe drept comercial asigura consultanta juridica in redactarea contractelor comerciale, asistenta la negocieri de contracte si asistenta specializata in tranzactii, redactare de notificari, somatii, adrese.

Interesul principal al avocatilor nostri este acela de a gasi si a implementa in contract solutia optima pentru a proteja interesele clientului si a indeplini cu celeritate solicitarile acestuia. Experienta indelungata a cabinetului nostru de avocatura, in domeniul contractelor speciale, a fost dobandita in timp si a fost dezvoltata din nevoia clientilor de sprijin in rezolvarea unor situatii atipice sau determinate de conjuncturi nefavorabile.

Consultanta juridica se poate realiza la sediul sau la sediile indicate de catre dumneavoastra prin deplasarea specialistilor nostri la aceste locatii, ori la sediul Cabinetului nostru de Avocatura. De asemenea, putem oferi consultanta juridica la distanta, adaptata cerintelor societatii dumneavoastra, prin mijloace care sa faciliteze comunicarea, in timp real, a tuturor solicitarilor dumneavoastra, respectiv email, telefon si orice alte mijloace tehnice care sa faciliteze transmiterea acestora.