“Educatia este imblanzirea unei flacari, nu umplerea unui vas” – Socrate

Societatea Romana de Chirurgie Pediatrica, sub patronajul Federatiei Internationale a Asociatilor Chirurgilor Pediatrici (WOFAPS) si a Academiei Romane de Stiinte Medicale, a organizat la Bucuresti, Romania, in perioada 6 – 9 iunie 2018, Congresul International de Chirurgie Pediatrica.

“Integrated approach for better children’ outcomes – avoiding disability” a fost sloganul acestul Congres.

“OANA LIVIA BADEA – CABINET DE AVOCAT” s-a implicat in calitate de sponsor, alaturi de COMPUTERLAND Romania Grup – sponsor principal, in asigurarea bunei desfasurari a acestui eveniment deosebit de important pentru cresterea calitatii actului medical in ingrijirea patologiei chirurgicale complexe pediatrice, in special a malformatiilor congenitale.

Avand in vedere provocarile cu care se confrunta medicii implicati in oferirea unui tratament optim pacientilor nascuti cu una sau mai multe malformatii congenitale, Congresul a reprezentat o oportunitate excelenta pentru a prezenta cele mai moderne metode de interventie. Programul stiintific a abordat o mare varietate de probleme si a oferit un model de buna practica clinica.

Tema de baza este evitarea handicapului printr-o abordare integrata a copilului. Fiind o tema multidisciplinara, au participat doctori specialisti din multe domenii medicale: chirurgi pediatrici, obstetricieni, pediatri, neonatologi, ortopezi, medici de familie, doctori de la UPU, anestezisti, radiologi, medici specialisti in terapie intensiva, chirurgie maxilo-faciala si chirurgie toracica.

Au participat peste 165 de medici (din care 120 medici romani) si 20 de studenti la medicina, alaturi de ei fiind invitati in calitate de lectori 48 de medici din strainatate, schimbul de informatii interdisciplinar cu colegii din lume fiind foarte important. Multi specialist au venit din Europa (Irlanda, Anglia, Olanda, Spania, Franta, Italia, Austria, Belgia, Germania, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Ucraina, Turcia), din Asia (India, Qatar, Israel, Liban, Singapore, Hong Kong), din America (Canada, Brazilia si Paraguay, Columbia, Mexic), din Australia si din Africa (Egipt, Maroc, Africa de Sud, Benin, Tunisia).