Congresul Asociatiei Global Youth Compass, “Compass Global Gathering”, s-a desfasurat in Venetia, Italia, in incinta San Clemente Palace Kempinski Hotel, in perioada 4-6 octombrie 2018

Congresul Asociatiei Global Youth Compass, “Compass Global Gathering”, a inceput cu discursul de deschidere al domnului Vicenzo Dipalo, Italia, si al doamnei Presedinte al Asociatiei Global Youth Compass, Oana Livia Badea, avocat, Romania.

De asemenea, domnul Antonio Lopez-Isturiz White, Secretarul General al Partidului Popular European – PPE, Spania, a avut un remarcabil discurs de deschidere.

Prima dintre teme a avut ca obiect Imigratia Globala. Moderator: domnul Carlo Vulpio, jurnalist si scriitor, Italia.

Intre cei care au luat cuvantul a fost si domnul Gunther Krichbaum, politician german, Presedinte al comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, Germania

O alta tema abordata in cadrul Compass Global Gathering a fost despre modalitati de lupta impotriva terorismului si intelegerea credintei si culturii altor oameni. Moderator: domnul Michele Grimaldi, Vice-Presedinte Executiv pentru Afaceri Externe in compania Image Diplomacy, Italia.

Domnul Amjad Bashir, membru al Parlamentului European, Anglia, participant la congres, a afirmat in discursul sau: “Educatia, educatia si iar educatia, cea mai buna solutie pentru stabilizarea situatiei, pentru integrarea oamenilor care vin in tarile noastre.”

O alta prezentare a fost despre schimbarea climei si riscuri ale securitatii. Moderator: domnul Aaron Berger – CEO Asymmetrical Solutions, SUA.

“Este mai simplu acum pentru o companie mare sa produca cel mai convingator mod, chiar daca nu cel mai durabil. Noi, ca si consumatori, avem puterea de a intreba pentru a face o schimbare, schimbare pe care nu vor fi motivate sa o faca altfel, cei mai mari comercianti.”

Unul dintre aspectele discutate a fost si despre antreprenoriat si lansare. Moderator: domna Hanieh Sadat – Asociat si Director al companiei GenesysOne Capital.

Domnul Oren Gershtein, CEO in compania Ideality Roads, Israel, unul dintre participanti:

“Infrastructurile nu sunt ingredientul principal al succesului pentru companii, ci ADN-ul pe care il pui in acele cladiri. Cheia succesului este despre dezvoltarea competentelor tinerilor si acest lucru trebuie invatat de catre fiecare dintre noi.”

“Un ingredient important pentru un antreprenoriat de success este iertarea: cei care stau, iarta. Cei care nu iarta, nu sunt aici si pierd oportunitati.”

Compass Global Gathering a continuat in a doua zi cu discursul domnului Mario Monti – fost Prim-Ministru al Italiei si Ministru al Economiei si Comertului, Senator pe viata in Senatul Italiei, Italia, si Antonio Lopez-Istruiz, Secretarul General al Partidului Popular European – PPE, Spania.

Archie Ravishankar, Vice-Presedinte al Asociatiei Global Youth Compass, India, a luat cuvantul: “Noi, ca oameni ai noului mileniu, avem acces la multa informatie. Cheia succesului este abilitatea e a transforma informatiile in cunostinte.”